Det kan for lidt søvn gøre......

Det er jo slet ikke nogen hemmelighed, at vi herhjemme, nogen gange ikke sover, vanvittigt meget. Og jeg har har faktisk tit tænkt, hvad fanden gør det egentligt ved min krop, for kan mærke, at jeg nogen morgener, bare føler mig syg og utilpas.

Så idag, var det en, inde på facebook, der linkede denne artikel, fra BT. Og det var faktisk ret interessant læsning.

http://www.bt.dk/sundhed/saa-skadelig-er-daarlig-soevn

(teksten nedenunder, er hentet fra artiklen)
HVORDAN PÅVIRKER SØVNENDin vægt? Flere studier kæder overvægt og søvnmangel sammen – folk, der sover under seks timer om natten, har nemlig et højere BMI end gennemsnittet. Mangel på søvn forstyrrer hormonbalancen, så der produceres mindre af mæthedshormonet leptin og mere af sulthormonet ghrelin. Søvnmangel forpurrer også dit overskud til f.eks. træning.

Dit immunforsvar? Søvnen er vigtig for kroppens evne til at bekæmpe infektioner. F.eks. har dyreforsøg vist, at de dyr, som fik mest dyb søvn efter at være blevet inficeret med sygdom, havde den største grad af overlevelse

Din indlæring? Sover du for lidt, kan du godt løse rutineopgaver. Men du vil have sværere ved at koncentrere dig om at lære nyt.

Din psyke? Søvnmangel påvirker også depression og angst. Bl.a. har et studie vist, at folk, der kun sov fire timer om natten, blev mindre optimistiske og sociale, mens deres tilstand forbedrede sig efter en fuld nattesøvn

Man kan jo så sige, efter at have læst det her, at der måske ikke er noget at sige til, at der er kommet nogle ekstra kilo, på sidebenene, og at jeg hele dagen lang, bare kan spise, for jeg synes sku, jeg er sultent konstant.

Efter jeg havde læst, denne artikel, blev den fluks sendt til kæresten, men en klog ting, at gøre, hvis i andre også gerne vil det, LAD VÆR AT GØRE DET NÅR DER ER HÅNDBOLD. det er dumt, og du får ikke en skid ud af det. Tvang ham så, til at læse den, så nu kan det være vi kan gentage den succes, som vi havde her sidst han, havde fridage, nemlig at dele natterne.

 


Kærligst Isabellasmor Lisbeth.

Synes godt om