Dobbeltplads i dagplejen.

1 januar 2016, satte vi en ny milepæl med Isabella. Hendes dobbeltplads i dagplejen stoppede nemlig.

Dobbeltplads i en dagplejen, hvad er dog det??

Sådan tænker du måske, og ved du hvad det kan jeg godt forstå, for det gjorde jeg også indtil Isabella fik det tildelt i samarbejde med kommunen, og sundhedsplejersken.

En dobbeltplads, er hvor barnet kommer til at gælde for 2 børn. Så det vil sige at du som forældre stadig betale for 1 plads i dagplejen, men kommunen går ind og dækker for en plads mere. Så barnet i har 2 pladser.

Det gør for at give mere plads til barnet, give dagplejen bedre tid til at tage hensyn til barnet, og faktisk også de andre børn. Der vil være bedre tid til at træne/øve motorik med barnet, tage hensyn til barnets sensitivitet.

I vores tilfælde, eller det er jo faktisk Isabellas tilfælde. Fik hun tildelt dobbeltplads fordi hun er sensitiv med nye indtryk, nye ting og for mange mennesker.

Isabella blev født 7 uger for tidligt( læs her) og selvom hun ikke har nogen men som sådan, og har klaret så fint. Så er der nogle af hendes sanser som ikke fik lov at udvikle sig inde i maven, og derfor er hun sensitiv på nogle områder.

Hun reagere stadig på ændringer i hverdagen ( læs mere her hvordan hun reagereret på at komme tilbage fra juleferie) men hun er blevet bedring til at tackle dem, og vi oplever dem mindre og mindre, i starten havde vi dem stort set hver dag, hvor det blev til ikke meget søvn, og en pige som ikke kunne holde berøring ud.

Men nu kommer det "kun" efter ændringer i hverdagen, som efter en ferie, eller et nyt barn i dagplejen, kan hun også reagere på, dog ikke så voldsomt.

Nu er dobbeltpladsen så ophørt, fordi det er blevet vurderet at Isabella klare sig så godt nu, at pladsen ikke er nødvendig. Og det er jo bare super, for os forældre giver det både lidt uro, for nu er sikkerhedsnettet blevet lidt længere væk, men det er okay for det viser os jo også at hun er sej, at hun klare det super godt. Og vi forstår at bruge de redskaber vi har, både her og i dagplejen.

Hun skal jo også lære det og være klar til børnehaven om et år, og så skal mor også være det😳😳😳😳

Det er rigtig stort for os forældre, og dejligt at vide hun ikke har samme behov som tidligere. Men at det skrider fremad og vi har en dagplejepige på kun 1 plads😍😍😍

 

 

Kærligst Isabellasmor Lisbeth.

Synes godt om

Kommentarer