Korrigeret alder.

Idag er Isabella 6,5 måned, og det vil sige hun er 5 måneder korrigeret. Korrigeret betyder den alder hun ville have haft hvis hun var kommet til tiden, altså terminsdatoen. Jeg havde termin 16 maj, og Isabella blev født den 29 marts. I kan læse min fødselsberetning her: Graviditets og fødsels beretning.

Isabella er en kvik lille baby, hun er ikke særlig stor og er lige kommet i en str 62, vi bruger stadig lidt 56, da hun er meget smal, så bukser er mest i 56, og nogle enkelte bodyer. Sidst hun blev vejet, blev hun vejet til 5700 gram og 62 cm, og det var den 25 september, hun havde hun taget 300 gram på, så det var jo ikke så meget, men det var ikke alarmerende da hun følger sin egen kurve. Sundhedsplejersken kommer på onsdag og tjekker hendes vægt og motorik.

Der hvor vi kan mærke at Isabella, er præmatur er mest på hendes motorik, hun er bagud der i forhold til hendes alder. I følge lægen på Herning sygehus som følger hende, så følger hun lige nu hendes korrigeret alder. Jeg kan mærke, at jeg til tider har rigtig svært med, ikke at samligne hende med andre babyer. Da vi startede i mødregruppe var hun den største baby, og nu er hun en af de mindste hvis ikke den mindste. De overhaler hende indenom og det skal man som mor acceptere. Hun udvikler sig i den fart hun nu kan magte. Er glad for jeg valgte at komme i en mødregruppe som passer til hendes korrigeret alder.

Jeg er jo ved at revne af stolthed hver gang hun udvikler sig, og jeg håber bare hun har udviklet sig nok og har taget nok på i vægt næste gang vi skal på sygehuset i december.

Det er en anderledes verden at være mor, men at være mor til en præmatur kan give andre udfordringer, som der kun er få der kan forstå.

Kærligst Isabellasmor Lisbeth.

Synes godt om

Kommentarer