Må man vække børn fra en lur.

Hvad siger i??

Jeg hører ofte, spørgsmålet vækker i jeres børn fra lur????

Herhjemme får Isabella lov, at sove alt det hun gerne vil, med måde, det vil sige at hvis hun sover længere end 3,5-4 timer, ja så vækker jeg hende, af den simpel årsag, at hun ikke kan fungere resten af dagen, hvis hun sover længere tid. MEN hun bliver så også vildt pylret og hurtigt træt, hvis hun kun sover 30 min. OG det er altså temmelig ofte hun gør det.

Men hvad er jeres holdning til det, og hvordan oplever i omverden tager i mod det.

Hvis man google det, ja så finder man man svar, men jeg faldt over en artikel fra tv2, hvor de har spurgt en læge om det.

Se her : http://go.tv2.dk/kropogsundhed/2013-10-01-l%C3%A6ge-du-skal-ikke-afbryde-dit-barns-middagslur

Her får i lige et udpluk:

- Får barnet ikke sin middagslur, bliver det i løbet af eftermiddagen tiltagende træt, og når det skal lægges om aftenen, er det overtræt og utidigt. Niveauet af stresshormonet, kortisol, falder normalt i løbet af natten, mens det stiger fra morgenstunden. Men er barnet overtræt og stresset, stiger niveauet ved aftentid, og det betyder, at barnet har endnu sværere ved at falde i søvn, forklarer Vibeke Manniche og pointerer, at det handler om at se på barnets samlede søvn på et døgn.

Det kan da godt være derfor, Isabella reagere på når hun sover dårligt om dagen, eller hvis vi er nød til at vække hende. Det gjorde forleden dag, da hun skulle til lægen, og det betød, at hendes eftermiddags lur var ødelagt, og hun var svær at få til at sove til natten.

Hvordan fungere det hjemme ved jer, vækker i jeres børn???

Kærligst Isabellasmor Lisbeth.

  • baby

Synes godt om

Kommentarer