Opskrift: Hyldeblomstsaft

Man kan stadig nå flere steder, at finde de små hvide blomsterskærme, der dufter så skønt af sommer.

Herhjemme er det virkelig en sommerting, at drikker hyldeblomstsaft, og for andet år i træk laver vi selv hyldeblomst, sidste år lavede jeg en sukkerfri version: Hyldeblomst saft uden sukker, i år blev den med sukker, og det smager himmelsk, vi har lavet en stor portion, og kun gemt 500ml på flaske, resten er froset ned i isterningposer, så de er lige til at tage på når man skal bruge dem. Så har man heller ikke pladsmangel.


Det skal man bruge:


30-50 skærme hyldeblomster

1 kilo sukker

30 g citronsyre

3 citroner

4-5 liter vand.


Sådan gør man:

Rens blomsterskærmene, der kan gemme sig nogle smådyr i dem. efterfølgende skær skiver af citronerne, tilsæt sukkeren, citronsyren, og tilsidst vandet.

Lad det komme op og koge et par minutter, og efterfølgende skru ned for varmen, lad det stå og simre i 10 min, sluk og lad det køle ned. sæt låg på, og lad det hele stå i køleskabet og passe sig selv i 2-3 dage. hæld det på flasker eller som jeg i isterning poser, så det er super nemt og dejligt kølende at drikke.




Kærligst Isabellasmor Lisbeth.

  • opskrift

Synes godt om

Kommentarer

rejseguideafguld
rejseguideafguld,
Uhm, hvor ser/lyder det lækkert!
nouw.com/rejseguideafguld
Isabellasmor
Isabellasmor,
den smager rigtigt lækker også😊
nouw.com/isabellasmor
IP: 82.99.3.229