Opskrift: Tomatsuppe ala Isabellasmor

Så har jeg endelig lidt overskud på kontoen, til kokkere lidt i køkkenet.

Lige pt er hemmeligheden, at jeg starter i rigtig god tid med at forberede, så denne suppe startede jeg på allerede om eftermiddagen, og så fik den ellers lov til at så og simre.

Men altså hvis jeg selv skal sige det, så smagte den altså godt. M gav den en 8 er på 10 scalaen( sødt ikke ;-) ) og viktor ville gerne have dyppet sutten igen igen( jeps dårlig vane) Og isabella sagde den smagte godt, så derfor så røger opskriften jo her på bloggen.

Det skal du bruge: Til 4 Pers.

10 friske tomater.

6 mellemstore gulerødder

1/2 Sød kartoffel (er den lille så brug det hele)

1 grøntsagsbouillon

2-3 skalotteløg (alt efter str)

1 tsk tørret basilikum

1,5 liter vand

1/2 dl mælk ( er du ikke på kur, kan du jo bruge fløde)

salt og peber.

Sådan gør du:

Skær det hele i stykker, og kom det i en gryde, sammen med krydderier og bouillon. Hæld vandet over( mit dækkede cirka 3-4 cm over grøntsagerne) kog det op, og lad det herefter simre, man kan fint starte om eftermiddagen, og lade den simre.

Når det hele er kogt mørt, så blend det med en stavblender( har du ikke det så brug en blender, men pas på for det er hot hot)

Når det er hele blende til den konsistent du gerne vil have, så kan du tilsætte mælken og evt smage til med salt og peber.

Jeg servere den med ristet bacon til, og derfor holdte jeg lidt igen med salten. Det er en krydret suppe, ikke stærk, men rigtig god her til vinteren.

God fornøjelse.

#isabellasmormad #mad #opskrift

Kærligst Isabellasmor Lisbeth.

Synes godt om

Kommentarer