Pas dit eget barn.

Igår da jeg gik ud i vores fælleshave, stod jeg og snakkede lidt med en af de andre beboere, hun fortalte at hun havde læst i vores lokale avis, at man kunne få penge for at passe sit eget barn. Vi havde jo selvfølgelig fået smidt avisen ud, så måtte lige google det.

Ringkøbing/skjern kommune skal de næste to år lave et forsøg med at betale en forældre for at blive hjemme for at passe eget barn. Men ville så få af kommune 70% af det de betaler til dagplejer. Vi ville herover komme til at betale cirka 1600kr for en plads på 32 timer.

Det ville så være sådan at man fra januar og 12 måneder frem skulle holde sit barn hjemme istedet for i institutionen.

Ideen er jo som sådan god nok, og hvis det var noget vi havde råd til kunne jeg da godt finde på det, men jeg tror nu altså at jeg ville komme til at savne endnu mere at være ude og bruge mit hovedet fagligt. Hvis det var noget jeg skulle, ville Isabella og jeg ihvertfald skulle gå til meget mere end bare svømning, fordi vi ville begge havde brug for at komme ud og møde nogle nye mennesker.

Det kan jo godt være man som forældre gerne vil gå hjemme og hygge så med sit barn, men jeg tror bare at man skal huske at ens barn har også et behov for at lege med andre børn, og der kommer jo et tidspunkt hvor de andre i ens mødregruppe er starte job igen, og så er der jo ikke så mange at snakke med i løbet af ugen. Men man vil så også få 100% alle oplevelser med ens barn.

Jeg drømmer stadig om at gøre karriere også selvom jeg er mor til verdens(det er hun jo i mine øjne) dejligste pige.

Jeg drømmer om at kunne magte både arbejde og barn.

Jeg drømmer om at kunne følge alt hvad der sker med min datter.

Jeg er bange for at karrieren bliver glemt fordi jeg har verdens dejligste pige.

Jeg er bange for at gøre karriere og gå glip af noget med min datter.

Jeg er bange for at drømmejob for mig og mandens drømmejob ikke kan forenes med vores datter.

Bum hvad skete der lige der, det var vist alle min tanker der kom ud.

Men som min mor siger, det hele skal nok gå, der er ingenting der sker uden det har en mening med det.

Isabella er jo vores datter, og hun er jo designet af vores gener til at passe ind i vores liv.

Men for pokker, er der vel nogen der siger det er jo kun 12 måneder mere du kan gå og passe din dejlig datter, og uha ja jeg ville da gerne, hvis pengene var der til det. For selvom vi får passet hende hjemme, så er der jo stadig andre udgifter som de 70 % skal dække. Og kan man forenes med at gå hjemme endnu 1 år, jeg har jo allerede været hjemme 1 år, pga sygdom og graviditet og barsel.

Der er mange spørgsmål der melder sig, men tror i bund og grund at jeg duer ikke til at være fuldtidshjemme gående, jeg trænger til at bruge hovedet fagligt, om det så bare er 30 timer eller om det er fuldtid, jeg aner det ikke. Men misforstå mig nu ikke jeg elsker at gå på barsel lige nu, men det her er tanker der gælder ud i fremtiden, det er trods alt 12 måneder fra januar.

Og hun er jo meget hyggelig at være hjemme med.

Kærligst Isabellasmor Lisbeth.

Synes godt om

Kommentarer