Sundhedsstyrelse ændrer anbefaling om sødmælk og jern.

Sundhedsstyrelsen, har ændret anbefalingerne, om sødmælk og jern til småbørn, i alderen 6 til 12 måneder.

I kan læse det hele her : Sundhedstyrelsen

Jeg kan tit synes det er mega forvirrende med alle de anbefalinger, og det bliver så lige lidt ekstra forvirrende, hvis man er mor til et præmatur barn. For så er der lidt andre regler, eller ting at tage hensyn til.

Men det er faktisk interessant læsning, og det kunne da godt være man skulle følge mere op på det. Og måske skulle jeg undersøge hvad man kan give til Isabella eller andre børn som er godt jernholdig.

Isabella har aldrig rigtig kunne tåle jerndråberne, hun får dem ikke hver dag, for hendes mave bliver helt ødelagt af dem, hun får dem 3 gange om ugen, og på dem måde kan jeg holde hendes mave iorden.

Her er et lille udpluk af anbefalingen :

 

Nye anbefalinger På baggrund af ovenstående anbefaler Sundhedsstyrelsen fra februar 2015 følgende for raske børn, født til tiden med fødselsvægt >2500 gram:
  • Barnet ammes fuldt til ca. 6 måneder. Hvis barnet ikke ammes anbefales modermælkserstatning, evt. som supplement til modermælken.
  • I perioden 6-12 måneder anbefales modermælk og/eller modermælkserstatning som drikkemælk. Sødmælk kan i små mængder tilsættes i barnets mad (maks. 100 ml/døgn) fra barnet er 9 måneder, men bør ikke gives i kop.
  • Mængden af mælk trappes gradvist ned i takt med, at barnet spiser mere og mere mad. Fra 1 år bør det samlede mælkeindtag være minimum 350 ml og maksimum 500 ml.
  • Grødprodukter kan tidligst introduceres fra 4 måneder og bør være tilberedt på modermælkserstatning.
  • Fra 6 måneders alderen skal overgangskosten være jernholdig og bl.a. indeholde kød og fisk ved de fleste måltider samt gerne lidt frugt, idet dette fremmer jernoptagelsen.
  • Små portioner surmælksprodukter kan gives fra 9 måneder, som en del af en varieret kost. Der kan gives fra ½ dl stigende til 1 dl ved 1-årsalderen. Det er vigtigt at der ikke gives produkter med et højt protein indhold som ymer og skyr

I kan læse det mere detaljeret inde på deres side, på dette link : Sundhedstyrelsen

 

Kærligst Isabellasmor Lisbeth.

  • baby

Synes godt om

Kommentarer