Torsdags Tabu: Period/Den tid på måned/ Det røde.

Ja kært barn har mange navne. Men idag vil jeg gerne dele med jer, hvad der faktisk stadig for nogle er et tabu at snakke om, og det er Menstruation. Alle piger kender, har kendt eller kommer til at kende til det, og hvor det for nogle knap nok er noget de bemærker, så er det for andre noget som fylder rigtig meget i deres liv, enten på grund af kramper, altså virkelig ondt i maven, styrt blødninger, utilpashed, hormonsvingninger og rigtig meget mere.

Det er på tide, at det bliver mere normalt at snakke om det som vi alle går igennem, det er en del af det at være kvinde, at man har et underliv, og derfra kan man bløde 1 gang om måneden.

For mig er det en stor byrde, at skulle have menstruation hver måned, eller rettere sig flere uger om måneden lige i øjeblikket. Og selvom det er virkelig grænseoverskridende at skrive til jer, så tænker jeg at der måske eller helt sikkert sidder andre derude, som kan nikke genkendende til det her.

For mig er førstedagen, aldrig slem, den er sådan ja okay til murren i maven, men ellers fint. Der i mod andendagen, den dag jeg er på nu, ja den er et helvede, og heldigvis har jeg idag fri til, at kunne have ondt af mig selv, og min dårligdom, for jeg får det nemlig rigtig dårligt, dårlig mave, træt og bare generelt utilpas.

For nogle måneder siden, fik jeg en hormonspiral, i forsøg på at mindske menssmerter, det er så lykkes ret godt, det er mindsket en del, men tilgengældt, så bløder jeg nu 3 uger ud af 4. Og det er jo ikke særligt sjovt, jeg har virkelig lysten til at give op, men jeg skal give det et halvt år før jeg ved hvordan det vil være, for kroppen bruger et halvt år på at tilvende sig hormonerne, stod det til mig, så fik jeg fjernet den rest jeg har tilbage af underlivet, fik nemlig fjernet noget af det tilbage i 2014, men da jeg havde en del komplikationer, så har de ikke lyst til at operere på mig. øv med øv på, men sådan er det jo så.

Jeg håber inderligt at min egen datter, ikke skal lide som jeg har gjort det. Og jeg håber det bliver mere normalt at fortælle om hvor dårligt man kan have det.

For at holde styr på mit månedlige, så har jeg lavet denne side i min bullet journal, det hjælper mig til at skabe et overblik, hvor det lige nu er enormt kaostisk.

Hvordan oplever i det? kan man snakke om det i jeres omgangskreds, jeg har fornemmelsen af at det er noget man går stille med døren med, og snakke stille om kun til de tætteste.

Kærligst Isabellasmor Lisbeth.

  • mit liv

Synes godt om

Kommentarer

Tina Hjære Jakobsen
,
Kære datter, som jeg tit siger til dig så er du en modig og stærk kvinde. For med alt det du har været igennem.
Kan fortælle at jeg det meste af mit voksen liv havde jeg blødninger det også kunne vare i op til 3 uger og det var ikke små blødninger det var voldsomme og da jeg var 36 besluttede min læge sammen med mig at de ville fjerne min livmoder, så som de sagde kunne få et liv uden smerter, og så jeg kunne passe mit arbejde og mine tre dejlige børn. For der er jo ikke mange chefer der forstår at man er syg på grund af menstruation og jo det er der mange der er men melder sig syg med andet fordi de er bange for at fortælle den virkelige grund.
Så mega stolt af at du er min datter💖
Isabellasmor
Isabellasmor,
😘😘😘😘😘❤️😘😘😘😘😘
nouw.com/isabellasmor